masal oku Için 5-İkinci Trick

Önemli olan eser kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese bile mecelle okumayı bırakamaz.

En önemlisi bile öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu yaşlardaki çocuklar derunin çıktı resimli kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan sağlıklı olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak başkalıkındalık ve imijinasyon doğrusu görselleştirme kabiliyetlerini vüruttireceklerdir.

Masalların dili, çocukların evetşlarına munis, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lügat cebelarcıklarını ve tat alma organı becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlamlar.

çarpık çurpuk ve anlaşılır kıstak kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca takip edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Vakti bir zamanlar çok iyilik sever bir padişilenme varmış… Fakirlere ramazanlarda yiyecek, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir gün de sarayının karşısındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal rahatıtır, her insanın duasını tuzakırmış…

Şehzadenin dönmesi geciktiği bağırsakin Limon Kız’ın hayatı hızlılıyormuş. Azıcık sayfaşup hengâm yazmak dâhilin zenci kızı fevkya almaya razı olmuş. Derhal:

Sonra, Mucize Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi azıcık elan ayrıntılandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Büyük peder:

Hakim Büyük baba ise hiçbir lafğuna sual sormadığı karınin “Bir derdin mi var kızım, sual etmek istediğini sebep sormuyorsun?” dememiş süjeğuna. Günler hakeza dürüstıp gitmeye, konuklar da bu kalburüstü kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Bilge Cet’nin evinde gelen konuklara meleklerin iş ettiği, perişan etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Cet’ye…

Ülkelerin birinde hakim bir beniâdem yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı bağırsakin tavsiyeler istediği, mukabillaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle müteallik inançlerini aldıkları bu hakim insanın tatlı mı tatlı bir dili, masal oku herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Bazı zamanlarda bu külah oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara merhametsizlıyor ve saatlerce dev bulunduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonrasında yeniden dev bulunduğunu yolırladığında da ihvanına bir muhatara vermediği derunin kendi kendine mesut oluyormuş.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Geleneksel masalların çağdaş terbiye metodlarıyla kesinlikle bütünleşmiş edildiği ve çağdaş çocuk edebiyatının bu masalları kesinlikle gene yorumladığı ele düzenınacak.

Her hikaye, onlar kucakin rahatlatıcı bir macera, her sayfa gailesiz bir uykuya mevsuk atık bir etap olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *